Terrorpy - Stuffing Puke Into the Sockets cover

Terrorpy – Stuffing Puke Into the Sockets

Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

Terrorpy – Stuffing Puke Into the Sockets

Albummet udkommer den 27. november 2020 på streaming og den 28. november 2020 på noget så analogt som en CD.

Dødsmetal-trioen Terrorpy er endelig klar med deres debutalbum, “Stuffing Puke Into the Sockets”. Et album de efter efter udsagn har arbejdet på siden 2011 (Det kan du høre mere om i Radon Metal Podcast #5). Tracklisten består af ni sange med en samlet varighed på knap 28 minutter. Terrorpy er en hvirvelvind af blastbeats, hidsige riffs, tunge grooves og ond, ond growl. 

Terrorpy band

Bandet består af forsanger og bassist Jonas Guldfeldt Viuff, guitarist Rune Gangelhof og trommeslager Christoffer Birkeholm Leth, der alle har begået sig i metalmiljøet i Odense i årevis (Seriøst, lyt til podcasten, så får du en idé om de her gutters fingeraftryk på Odenses metalmiljø). Sammen har de supporteret bands som Konkhra, Excrementory Grindfuckers, ORM og Thorium, og delt scene med Odenses andet store dødsmetalhåb, Arsenic Addict, adskillige gange. 

Terrorpy: Prop bræk ind i stikkontakterne

Dødsmetal skal være ondt, råddent og generelt kontroversielt. Albumtitlen og titelnummeret “Stuffing Puke Into the Sockets” suppleres med sangtitler som “Premortem Exploration” (obduktion af en levende person), “Maternal Sacrifice” (behøver vist ingen oversættelse) og “Cordyceps Homunculus” (Cordyceps er en parasitisk svampeart, der snylter på bl.a. insekter – snyltekølle på dansk; homunculus er et fiktivt miniature-menneske frembragt via alkymi… Så kan man bare lade fantasien gøre resten, hvis man ikke lige kan høre hele teksten!).

Mest kontroversielt er måske næsten bandets navn. Et ordspil på “terror” og “therapy” så kontroversielt at Instagram slettede bandets konto, inden den næsten var kommet i gang. Se dét er blåstempling i vores samtid, som få bands opnår. Tag den, Cannibal Corpse! “Entrail ripped from a virgin’s cunt” min bare røv!

Moderne produktion og pisse god lyd

Men ikke kun spiller Terrorpy pisse hurtigt og er pisse kontroversielle, de lyder også pisse godt! Bandet har allieret sig med Ebbe Grøn som producer, mm., og han har tilført bandet en lyd, de ikke selv havde forventet, men som viste sig at være helt rigtig (Podcasten! Behøver jeg nævnte den mere?!). Pladen lyder ubeskriveligt godt. Når alt bliver slået ubønhørligt an samtidig og konstant i 28 minutter, kan der meget let opstå det, man på godt gammel dansk kalder “mudder”, hvilket pladen lykkeligvis er helt og aldeles fri for. Bas, trommer, guitar og vokal står knivskarpt og defineret, og det hele lyder befriende moderne. Når jeg siger “befriende moderne”, så mener jeg at vi efterhånden har hørt den klassiske dødsmetal-lyd tilstrækkeligt mange gange… 

Og det er måske netop lyden der gør, at “Stuffing Puke Into the Sockets” får lytteren til at spidse ører allerede fra åbningsnummeret, “Abominable Scene”, for det her er old-school dødsmetal spillet med kraft og viljestyrke klædt i en moderne lyd, som flere dødsmetal-bands med fordel kunne drage inspiration fra.

Jeg er vild med pladen. En knusende intens oplevelse, der ikke overstiger sin velkomst. For det får “Stuffing Puke Into the Sockets” karakteren:

9/10

Følg Terrorpy på Facebook her

For god ordens skyld, kan du lytte til Radon Metal Podcast #5 her:

Om anmelderen