Unseen Faith - Evoke-cover

Unseen Faith – Evoke

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

Unseen Faith – Evoke

Prime Collective giver den gas med udgivelserne i år, og vi siger mange tak for at få sendt dem vores vej til anmeldelse.

Unseen Faith beskriver sig selv som en krydsning af deathcore og metalcore, så der skulle vist være rigeligt af core til breakdown-afficionadoen.

Vi bliver hurtigt smidt ind i core-mentaliteten i nummeret Downfall, der giver den max slæde med chuggachug-riffs og breakdowns. Unseen Faith er hurtig til at sige “her er vi”.

Unseen-Faith band

Unseen Faith – Unseen Synth?

For at bryde monotonien af chugs, introducerer Unseen Faith en del synth, hvilket nok er noget af det der vil komme til at dele vandene hos rigtig mange. Det giver en kraftig indsprøjtning af melodi, men personligt synes jeg det bliver alt for meget og mest af alt et irritationsmoment. Jeg har altid haft det stramt med synths i min metal, ikke fordi jeg nødvendigvis er en puritaner der mener at hvis ikke Darkthrone har gjort det, er det for posere, men jeg synes bare tit det bliver for overdrevet og overtager for stor en del af lydbilledet. Og her falder altså synthmelodierne i, når jeg lytter til det.

Vred hund i mellemstørrelse og flotte melodier

Men. Men. Men. Men. Forsanger Alexander Eriksen har en fantastisk vokal. Han mestrer tilsyneladende både at lyde som et stoppet afløb, og en vred hund i mellemstørrelse. Jeg er stor fan af forskelligartetheden af hans vokalpræstation på pladen. Han demonstrerer meget af sin vokalmæssige formåen på pladens fjerde nummer Wrath, komplet med dybe brees og høje bleghs (ja, det er fagbegreber).

Unseen Faith kan noget med flotte melodier. På pladens sidste nummer Wither bliver vi introduceret for noget flot clean guitar, som giver et lækkert feel ind over hvad der desværre føles som meget af den samme skuffe. Der er hurtige stykker, og langsomme stykker, og det giver ikke så meget dynamik til mine ører. Det er ærgerligt, for når Unseen Faith er gode, er de fede, der er bare ikke nok variation i det til jeg rigtig kan holde fokus gennem hele pladen.

6/10

-Peter Sandvig

Følg Unseen Faith på Facebook her

Unseen Faith udgav Evoke den 13. november 2020 og du kan lytte til hele herligheden og komme med din egen dom, lige her på Spotify:

Om anmelderen