If I Die Today - The Abyss in Silence cover

If I Die Today – The Abyss In Silence

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

If I Die Today er den 29. april ude med deres 4. udspil; The Abyss In Silence, groft oversat til den stille afgrund.

At de italienske hardcore-drenge har valgt en albumtitel der indeholder ordet ‘stilhed’, er bestemt ikke sigende for albummet, som mest af alt kan beskrives som en røvfuld noise-trucker-rock-med-breakdowns. Og naturligvis mere fuzz end der er dårlige jokes om letbanen i Odense.

Fy for satan

Generelt set, har The Abyss In Silence en møgbeskidt lyd og produktion. Med andre ord, lortet sidder lige i fucking skabet, rent lydmæssigt. Man kan nærmest føle hvordan trommeslageren hamrer løs på trommer lige foran ansigtet på dig, samtidig med det føles som om guitaren er, om muligt, endnu tættere på dig. Pressekittet vi har fået tilsendt efterlader meget tilbage at ønske, men ud fra lyden, vil jeg stærkt antage at The Abyss In Silence er indspillet i et live-studie, hvor kun enkelte lag er lagt ind i mixet efterfølgende.

Liv og død-koncept

Når man kigger på If I Die Todays bandcampprofil, fremgår det at The Abyss In Silence er et konceptalbum, omhandlende liv og død og accepten heraf. Inspirationen bag pladen, har været den italienske poet Cesare Pavese og hans digt “Death will come and will have your eyes”.

Personligt har jeg det lidt stramt, når et band decideret erklærer at deres plade handler om død. Det er metal, for helvede. Hvis ikke pladen handler om død, så handler den for helvede om hvordan man undgår at dø selv. Det svarer lidt til at Five Finger Death Punch pludselig erklærer at deres plade handler om at tæske deres koner iført for små wife beaters, mens de sniffer coke og drikker Monster.

Det hele er nu meget fedt alligevel

Første nummer hedder Life. Det andet nummer hedder Death. Og så handler de andre om noget med benægtelse, vrede, og så videre. Altså ikke der genopfinder den dybe tallerken.

Men når det nu er sagt, så til trods for de lidt sløje sangtitler, så rammer musikken rent ind og der er ingen tvivl om at If I Die Today har hørt Hank Is Dead med Red Fang. Og skal man endelig drage paralleller til den hjemlige scene, så har trommeslageren i If I Die Today i hvert fald også hørt Bersærk og Nyt Liv.

If I Die Today band

Konklusion

Jeg kan faktisk meget godt lide det. Særligt ‘Death’ starter ud med fuld fucking smadder på, nærmest i stil med danske Demersal, som vi anmeldte for et par år siden.

For en absolut hæderlig plade, lander jeg på 4 stjerner.

Hvis du er til hurtig noise-hardcore med en lidt rocket lyd, så er If I Die Today med The Abyss In Silence noget du skal lægge øre til. Hvis de nogensinde rammer de danske breddegrader, så kan du finde mig stå forrest i pitten.

Om anmelderen