MITE 77 Days cover

MITE – 77 days

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

MITE – 77 days

Odenseanske MITE har udgivet deres debutplade 77 Days, som jeg sidder her en lørdag morgen og lytter til.

Og jeg bliver fandme vækket fra starten og er ved at få morgenkaffen galt i halsen, da skivens første nummer Martyr brager derudaf. Et energisk nummer, med masser af aggression. På alle måder, en virkelig rar måde at starte dagen på.

Lokal kendis i front for en knivskarp produktion

Forsanger Sebastian er lokalt kendt fra odenseanske djent-konger When Water Runs Deep, men det er ikke meget man hører til hans ellers flotte sangstemme. Vi skal et par numre ind i pladen, før han viser sine evner til at synge clean. Ikke at de clean stykker er savnede, for det er fandme fedt at høre ham være enormt vred.

Produktionen står knivskarpt, og er fyldt med lækre riff og tonstunge breakdowns, samt små detaljer, der kan få enhver hardcoredreng til at springe ud i slåskamp med stagediving, hvert øjeblik det skal være. Guitarlyden på pladen er fantastisk og er både et spark i løgene men også en kærlig lussing fra tid til anden.

Mellemspillet Interlude fungerer rigtig godt, problemet er bare at det er gjort før af et hardcoreband. Stick To Your Guns bruger talen fra The Dictator i starten på nummeret I Choose Nothing. Givet det er ikke samme sted i talen de har samplet, men det er lidt ærgerligt, når et “større” band allerede har gjort det.

Kort skive = kort anmeldelse

Det er en kort skive, så anmeldelsen bliver også kort. Alt i alt er det pissefedt, lækre breakdowns, god produktion og fede riffs. Vokalen står skarpt, og gør sit arbejde pisse godt.

Jeg kommer aldrig helt op at køre under mine gennemlytninger. Jeg savner lidt noget der skiller det mere ud fra mængden. Forstå mig ret, det er skidegodt det Mite leverer, men det mangler lidt noget personlighed for at stå stærkt alene. 

Giv den en masse lyt, hvis du er til den mere moderne del af hardcoreverdenen og godt kan lide lækre breakdowns.

6.8

-Peter Sandvig

Uddrag af MITEs pressekit:

77 dage er tiden der gik fra første ord om projektets dannelse blev sagt til hele minialbummet 77 days var skrevet, produceret og udgivet. Lige pt. består MITE kun af Ebbe Luxhøj Grøn og Sebastian Beronius. Ebbe har stået for produktionen og den visuelle del af 77 days og af bandet generelt.

Følg MITE på Facebook her

Lyt til MITE – 77 Days her:

Om anmelderen