EYES - UNDERPERFORMER cover

EYES – UNDERPERFORMER

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

EYES – UNDERPERFORMER

Københavnske EYES har lige annonceret deres albumudgivelse for UNDERPERFORMER, hvorfor jeg sidder og lytter til pladen.

Musikken på pladen står skarpt, og mixet er rigtig fedt. Det lyder lige præcis skrabet nok til at det får den rette kant, som en god hardcore plade nu engang allerhelst skal have.

Eyes har fuld skrald på fra starten…BLEGH!

Ikke overraskende, er der fuld fart over feltet så snart introen til det første nummer er overstået. Den får både med breakdowns, dissonante akkorder og et velplaceret BLEGH hist og her. 

Musikken er kaotisk, men inden for kontrollerede rammer og det føles aldrig helt som om det er ved at stikke helt af for EYES. Det høres meget tydeligt på pladens 3. nummer Underperformer, hvor man får smækket masser af smadder og kaos i hovedet, men hvor man stadig kan mærke den røde tråd igennem nummeret så det ikke bare føles som tilfældig støj. Superfedt nummer, og det må uden tvivl være et fucking pit-hit live.

Vokalen skifter mellem noget mere typisk hardcorevokal, over i noget næsten black metal / Nazgul-skrig. Det fungerer som regel rigtig godt, men der er enkelte steder hvor det liiige føles som om et par linjer skulle være taget en ekstra gang, før vokalen sad i skabet. Det er selvfølgelig noget der kan være meget delte meninger om, for skal hardcore være perfekt?

Fedest når de surfer

Der hvor EYES er pissefede, er når de surfer på grænsen til det kaotiske, noget som er virkelig godt eksemplificeret cirka halvandet minut inde i nummeret Surf (see what I did there?) hvor guitaren giver den max smadder og trommerne holder sammen på det hele og styrer skibet nogenlunde sikkert gennem stormen. Og så bliver vi forkælet med et breakdown der er omtrent lige så tungt som andendags tømmermænd. Ja tak!

Det er en fed plade, EYES har fået skruet sammen. Der er fuld smæk på, og intensiteten er skruet op på 1000 hele vejen igennem. Jeg glæder mig rigtig meget til at få oplevet det live, for hvis de kan holde det energiniveau, de har på pladen, gennem en hel koncert så ser det bestemt lovende ud for EYES. Der er i hvert fald lagt op til moshpits, stagediving og albuer i ansigtet til den helt store guldmedalje.

Første halvdel var bare bedre

Man kan dog godt risikere at ende ud i at blive en smule træt af de, af mangel på mere beskrivende ord, mere dissonante akkordharmonier som der er rigtig mange af på pladen. Det er mega effektfuldt, men når det bliver brugt rigtig meget ender det med at blive lidt for tamt til sidst – desværre.

I samme tone føler jeg bare ikke det samme spark i løgene på pladsens sidste del, som jeg gjorde på den første. Om det er fordi sparket sidder det samme sted det meste af tiden, ved jeg ikke, men jeg taber altså lidt opmærksomheden i løbet af de sidste par numre. 

Pladen udkommer via Indisciplinarian den 25. september 2020 og hvis du er til en god gang kaotisk hardcore der trækker inspirationskilder mange steder fra, så skal du fandme give den en chance og lytte den et par gange. 

 

7/10

-Peter Sandvig

Følg EYES på Facebook her

Om anmelderen