Dark Overlords - I am the Dark Overlords

The Dark Overlords – I Am the Dark Overlords

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

The Dark Overlords – I Am the Dark Overlords

Endnu en EP er røget ind i indbakken ved Radon Metal Magazine konglomeratet. Denne gang er det tid til The Dark Overlords’ EP med titlen I Am the Dark Overlords. Og hvis vi ser bort fra den tåbelige titel, siger de at de er for fans af Anaal Nathrakh, Immortal, Enslaved og lignende. Så må det jo være godt. Jeg håber i hvert fald der kommer nogle Abbath-esque BLARHG’s i musikken.

Det starter godt

Der er masser af stemning. Dissonante semi-cleans og en vokal smurt så meget ind i ekko at man ikke rigtig ved hvornår den starter eller slutter. Alt i alt en god kombination, men det er først når vi når hen imod første nummers sidste tredjedel at det bliver rigtig interessant for mig. Her er der smidt en lækker lille solo ind, der lige bryder stemningen lidt. Det er sgu meget fedt. 

..men skal vi snakke om det?

Okay. Introen til The End Of The World Is Coming, And I Will Be The. Kan vi ikke lige snakke lidt om den?

Jeg tror at det er et forsøg på at give lytteren et chok, og måske det gjorde folk bange i 1992, hvis man samtidig med så noget om norske kirkeafbrændinger. Men det skrig i starten fik mig ikke til at blive bange. Tværtimod, så begyndte jeg at grine og lyttede det igennem et par gange ekstra, bare for at grine videre. Måske det var der, at Immortal delen kom ind? 

Resten af nummeret lider af, at jeg stadig griner hver gang jeg lytter det igennem. Der er ellers nogle fede riffs, men jeg kommer hele tiden til at tænke på en black metaller der står og glatter hår med fuld corpsepaint, og så brænder sig på glattejernet eller sådan noget.

Dark Overlords bandbillede

Kliché image

I bedste black metal stil har de alle taget navne til sig. Der er henholdsvis Dark Overlord 1, 2 og 3. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal sige om det. Og sådan har jeg det nok også med EP’en. For selve musikken er fed. Der er nogle virkelig solide black metal riffs. Riff nummer to på ep’ens sidste nummer Region of Demons er mega godt, men hele deres image bliver simpelthen for søgt for mig. Vi har ikke bare en, men hele tre af mørkets overherrer, og det er bare så mega ondt det hele.

Musikken er god, men for mig spænder deres image ben for meget af oplevelsen.

Kan du lide black metal hvor vokalen drømmer sig tilbage til dengang Burzum stadig var skræmmende, skal du høre denne korte EP. Vi sniger os kun lige op over 15 minutter spilletid. Nogen vil nok have meget mere, for mig er det okay.

5/10

 

Dark Overlords – I Am the Dark Overlords er ude den 19. februar

Følg Dark Overlords på Facebook her

Om anmelderen