We Are Among Storms - The I In We cover

We Are Among Storms – The I in We

Du kan læse dette indlæg på 3 minutter.

We Are Among Storms – The I in We

Release d. 26.02.2021

Avantgardistisk post-metal

We Are Among Storms har dybe rødder i dansk hardcore. Forsanger Martin Nielskov har fortid i Danmarks måske mest prominente post-hardcore-band, The Psyke Project (blackened post-hardcore/sludge hardcore), og deler desuden fortid i post-hardcore-bandet Église (chaotic hardcore) med guitarist Lukas Frederiksen og trommeslager Mathias Thevik Ernst. Sammen udgør de nu We Are Among Storms, der fortsat begår sig i post-hardcore-genren, men også gør tilnærmelser til post-metallen. De udgav en selvbetitlet EP i 2018 og debuterer nu med albummet “The I in We”. 

Bandet beskriver sig selv som værende en del af en skandinavisk lyd af nordisk post-metal med et avantgardistisk udtryk hvor fokus er på dynamiske yderligheder. Om deres lyd er specielt skandinavisk/nordisk er svært at sige, men der er en atmosfære af tungsind og frustration i bandets lyd, der sagtens kunne være lydtapet til vinter i Skandinavien. 

Dissonans, dissonans og dissonans

Post-hardcore er lyden af punkens energi blandet med metallens aggressioner tilsat dissonans, dissonans og dissonans. We Are Among Storms har masser af energi, aggression og dissonans, men blander også udtrykket med grundelementerne af post-metallen, nemlig de store lydflader med tremolopicking indsmurt i delay- og rumklangseffekter samt de enorme dynamiske udsving mellem smukke, rolige og klangfulde passager og de kantede, kaotiske eksplosioner af rå, blottet nerve.

Bandet befinder sig for det meste i sidstnævnte ende af spektret, og de klangfulde passager fungerer som åndehuller i musikkens Ragnarok. Martin Nielskovs gutturale growl har stadig fuldstændigt samme potens som i Psyke Project-tiden, og besidder stadig klangen af Nazgûl-skrig, som i min optik skaffede bandet sit “blackened” genre-prædikat. 

We Are Among Storms - band

Troen på selvet og styrken i fællesskabet

“The I in We” er indspillet live hos Jacob Bredahl i Dead Rat Studios. Indspillet “live” betyder at hele bandet er samlet i studiet og indspiller samtidig, i modsætning til hvad rigtig mange bands gør, nemlig indspiller i lag (lagkage-metoden: ét instrument af gangen, oftest startende med trommer og bas, derefter guitar, vokal og diverse til sidst). At indspille live er en krævende proces, som forudsætter at hver enkelt musiker har 100% styr på sit eget instrument, men samtidig har et højt niveau af fornemmelse for resten af bandet.

I fin tråd med albummets indspilning handler “The I in We” om individualitet og fællesskab. Teksterne omhandler individets tro på egen værdi og troskab til sig selv, men også en erkendelse af at der er styrke i fællesskaber – om at tro på sig selv, men turde søge kærlighed, trøst og råd hos venner, partnere, børn og familie. Det handler om modenhed og livserfaring, og bandet beskriver albummet som en hyldest til livet og til de mennesker, som er med til at forme dem og deres livsforløb. 

[youtube v=”aiBriVo5eaU”]

Konklusionen:

“The I in We” er smukt og brutalt på samme tid. Nænsomt og intimt det ene øjeblik og knusende aggressivt det næste. På numre som “Clouds and Compass” og “Creation” holdes intensiteten højt stort set hele vejen igennem, mens numre som “Traveller” og “Cycles” tages helt ned og man hører kun sagte toner fra en bratsch (et klassisk strygeinstrument, der befinder sig mellem violinen og celloen, spillet af Jens Balslev fra Det Kgl. Danske Orkester) inden lytteren igen knuses under en lavine af aggression. 

We Are Among Storms leverer ikke sange med catchy riffs eller melodier, der sætter sig i hjernebarken. Albummet er en kompromisløs lydoplevelse, der kræver lytterens opmærksomhed, men belønner med en opløftethed, som ikke helt kan beskrives. Begrebet “katharsis” bliver ved med at dukke op i min bevidsthed. For denne oplevelse får “The I in We”:

8/10

Følg We Are Among Storms på Facebook her

Om anmelderen