Terminalist - The Great Acceleration cover

Terminalist – The Great Acceleration

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

Terminalist – The Great Acceleration

Dansk-amerikanske Terminalist udgiver den 7. maj deres debutalbum The Great Acceleration på Indisciplinarian, hvorfor du sidder og læser denne anmeldelse lige nu.

Terminalist beskriver sig selv som “hyperthrash”, og det kan man jo så mene om hvad man vil. Det skulle være en blanding af thrash, dødsmetal, black metal og prog rock. Så der skulle være rigeligt at tage fat i, i denne anmeldelse.

Tempofyldt fra starten

Pladens første nummer Relentless Alteration virker dog meget som et mere typisk thrash nummer. 200 km/t ud af landevejen og en vred vokal. Ikke det mest spændende, men en habil albumåbner. Det bliver straks mere interessant på Terminal Dispatch, hvor der bliver mixet lidt blastbeats ind, sammen med nogle lækre grooves.

I samme nummer bliver vi båret lidt mere ud i rummet med et interessant c-stykke, hvor jeg dog ikke helt forstår hvorfor at rytmeguitaren skal være så altdominerende i lydbilledet, mens melodiguitaren ligger meget langt tilbage, faktisk under bassen i stykket. Det kan godt virke lidt mærkeligt for mig. Men til trods for det lidt mærkelige valg af placering, så er det et fedt stykke, som giver mig lyst til mere!

Terminalist band

Mere vil ha’ mere får mere

Og når nu jeg har lyst til mere, hvad kommer så flyvende ind fra højre? Invention of the Shipwreck. En 10 minutter lang mastodont, der bruger de første små tre minutter på at bygge en stemning op – tak for det! Det er noget en som mig godt kan lide!

Man opdager faktisk slet ikke at nummeret er 10 minutter langt. Der sker rigtig meget, men det føles som en helhed og ikke bare 3 numre der er limet sammen, fordi man gerne vil være sej og have et langt nummer på sin plade. Der er for fanden en bas-solo på, hvor sejt er det ikke lige?!

Flere eksperimenter, tak

Albumlukkeren Dromocracy er ligeledes en mastodont på næsten 10 minutter. Det er virkelig her at Terminalist er virkelig er spændende at lytte til. Det er et vanvittig fedt nummer, hvor man som lytter bliver båret så mange forskellige steder hen. Lækre riffs, lækre lydbilleder og det er bare dejligt. Hvis hele pladen havde været så fokuseret som de to numre, så havde det været tæt på en 10’er for mig.

For de andre numre er ikke dårlige, de bliver bare overskygget af de to numre her, Invention of the Shipwreck og Dromocracy, og så kommer de til at stå i et lidt dårligt lys.

Køb den før din nabo

Køb The Great Acceleration, jeg er i hvert fald ved at bestille den i skrivende stund. Hvis du er til eksperimenterende metal, der når bredt ud og som rammer plet rigtig mange gange i løbet af et album, så er det her lige dig. Jeg mangler noget mere af det eksperimenterende, for det gør Terminalist fantastisk, og havde der været mere af det havde The Great Acceleration uden tvivl fået en bedre karakter.

8/10

Følg Terminalist på Facebook her

Om anmelderen