South Haven cover

South Haven – Motion

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

South Haven – Motion

South Haven skulle, efter sigende, være det helt nye inden for dansk rock. South Haven er en del af Prime Collectives NEXTGEN-projekt og bryster sig af, ikke en, men to kvindelige forsangere. Jeg er heldigvis politisk korrekt og pisseligeglad med køn, så det bliver spændende at høre hvad det kan bringe til bordet at have to forsangere.

Perfekt til radio

Pladen starter ud med singlen Dancing in Nightmares, et radiovenligt nummer der med sit catchy omkvæd og store produktion, uden tvivl vil være et hit på danske radiostationer. 

Egentlig virker det til at have været målet med numrene, hits. Når vi kommer ind i de efterfølgende numre som Better og Crush er det igen tydeligt at fokus har været på hits til radioen, og der kommer sågar i Crush et c-stykke hvor de tyvstjæler omkvædet fra No Scrubs (jeg fucking elsker TLC, så respekt!) hvilket er et sjovt lille touch.

Uinteressant tekstunivers på en ellers gennemført plade

Tekstuniverset er ikke lige noget jeg finder særlig interessant. Det virker, for mig, lidt kliché, hvis jeg skal være ærlig. I nummeret Soldiers Heart bliver det hele lige en tand for fesent til mig. “What are we fighting for” bliver der sunget, og ja man kan undre sig lidt over, hvorfor man ikke lige havde kørt den igennem møllen en ekstra gang, for lige at gøre det en tand mere originalt. 

Og pladen er gennemført, der er så absolut intet overladt til tilfældighederne. Og det skulle man jo tænke var en god ting, ikke? Ja, men også nej. For der bliver ikke taget nogen chancer på pladen. Der er ikke noget der overrasker mig som lytter. Produktionen er sprød og alt står knivskarpt, men pladen bliver bare lidt forglemmelig for mig. Jeg kan se folk synes de er fede live og det er jo trods alt der al musik skal stå sin sande prøve. Så jeg håber at komme til at opleve dem live en dag.

Lidt for pæne vokaler

Deres to forsangere gør et glimrende stykke arbejde, flotte vokaler, flotte vokalharmonier og flotte fraseringer. Det hele er alt sammen meget flot og jeg kommer altså til at savne noget beskidt, grimt noget kant.

Det er her det bliver svært for mig som anmelder, for jeg bryder mig personligt ikke særlig meget om musikken, men er samtidig ikke i tvivl om at South Haven, hvis de spiller deres kort rigtigt, bliver store. Musikken har potentiale til både ind- og udland, og jeg håber for dem de slår igennem og repræsenterer Danmark udi den store verden. Det er en plade fyldt med hits og hvis ikke MyRock skamspiller alle numre fra den her plade når den udkommer, så står de fandme til røvfuld.

Pladen er fuld af hits. Bare ikke hits for mig.

South Haven udkommer med debutpladen Motion den 17. april.

6/10

-Peter Sandvig.

Find South Haven på Spotify her

Om anmelderen