Scitalis.Sigill

Scitalis – Awakening

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

Scitalis – Awakening

Endnu en dag, og endnu en blackmetal-anmeldelse.

Blackmetal scenen er pt. i gang med en seriøs opblomstring. Det skyder frem med bands fra alle lande, og genren er i fuld gang med en regulær renæssance.

I dag har jeg hørt Scitaiis – Awakening, og som man kan læse sig frem til i albumtitlen er Scitalis naturligvis et svensk black metal band.

 

Livslede og masser af satan

Scitalis bliver udgivet på Vendetta Records, de selvsamme som har udgivet Afsky og Udånde og tusind andre blackmetal bands, og de skal have stor ros for at forsyne vores øregange med den sorteste metal man kan opstøve i verden pt..

Scitalis band

Pladen starter, meget passende, med nummeret Awakening. En klassisk blackmetal sag, komplet med skrigende vokal der udspyr livslede og alt andet vi er kommet til at holde så meget af gennem årene. En solid åbner, som sætter stilen for resten af pladen.

Og Scitalis befinder sig der, hvor det generelt er ret fedt. Det er ikke sådan at man bliver blæst bagover-fedt, men god solid black metal. Det er måske lige oldschool nok for min smag, men det er jo netop en smagssag. 

Vi skal helt hen til pladens næstsidste nummer Drink the Blood ov the Serpent (bemærk venligst den true måde at stave of på, nemlig ov), før vi får noget som ikke er mega black metal – nemlig et mere thrashet riff. Det er en dejlig afveksling, omend den er kortvarig.

Forudsigeligt men tilfredsstillende

Scitalis er fed, solid blackmetal uden de store overraskelser. Jeg bliver ikke båret væk af en bølge af metaforer og stemningsopbyggende riffs, men jeg er som lytter godt tilfreds efter flere gennemlytninger af pladen. Det rammer en nerve i blackemtallen, men når aldrig op på det helt bevidsthedsudvidende fantastiske niveau som blackmetal kan gøre for mig nogle gange. 

Det er mange lyt værd, især hvis du er til atmosfærisk blackmetal med hang til det mere gammeldags. Jeg savner lidt alsidighed i musikken og at de er lidt mere eventyrlystne som band.

 

6.8/10

Lyt til Scitalis – Awakening på Spotify her

Om anmelderen