Rambuk Beneath the corpses cover

Rambuk – Beneath the Corpses EP

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

Rambuk – Beneath the Corpses EP

Danske Rambuk udgav i november måned debut-ep’en Beneath the Corpses, hvorefter de skrev til danmarks største fynske metalmedie for at få en anmeldelse – og hvem er vi at sige nej?

I de senere år er der gået lidt inflation i EP’erne, så det er altid med en vis skepsis at jeg giver mig i kast med dem. For mig virker det tit som en “undskyldning” for ikke at skrive mere musik, men derimod lynhurtigt at kunne udgive noget. Det kan selvfølgelig give point på aktualitetskontoen, men personligt så jeg hellere at man brugte længere tid på at arbejde med sit bands lyd og udtryk og at man så i sidste ende leverede et langt mere gennemtænkt produkt, end 4-5 numre.

Koldesparkerriff og metalcorevers

Vi starter hårdt ud med titelnummeret, hvis mainriff er en ren knoldesparker af et truckerriff, der faktisk fungerer meget godt. Det vil med garanti få garnet til at ryste hos mange fadølselskende metallere i en livesituation. 

På nummeret Hail Your Masters får vi et vaskeægte metalcore-vers serveret lige i smasken, komplet med et riff hvor der bliver chugget løs på den dybe e-streng, som gjaldt det vores alles liv. Lamb of Gods Redneck har bestemt ikke levet forgæves, når man hører det vers.

Det er tydeligvis et band, der har styr på deres ting. Det hele sidder stramt i skabet, og der er tydeligvis blevet arbejdet med numrene. Vokalen skærer mig dog lidt i ørerne fra tid til anden. Jeg ved ikke om det er en mix-ting, eller om det slet og ret er fordi vokalen er mangelfuld, men den kommer til at stikke ud på en lidt uheldig måde for mig, fra tid til anden.

Rambuk band

Velskrevne numre og en bukkebruse

Numrene er velskrevede, eksempelvis er soloen i Freedom faktisk rigtig fed, med et lækkert underlægningsriff, men jeg må indrømme at jeg aldrig rigtig kommer helt op at ringe over EP’en fra Rambuk – også selvom jeg elsker deres navn, og det faktum at den er udgivet på Bukkebruse Records.

Numrene kommer ikke helt til sin egen ret som Rambuk, og kommer mest af alt til at lyde som inspirationskilderne. Men det er naturligvis også det ens debutudgivelse oftest gør. Jeg håber Rambuk giver den gas med endnu en udgivelse inden for en overskuelig fremtid, og så vil vi med glæde anmelde dem igen her på redaktionen.

6.5/10

-Peter Sandvig

Følg Rambuk på Spotify her

Bandnavn: RAMBUK

Titel: Beneath The Corpses

Udgivelsesdato: 26/11-2020

Label: Bukkebruse Records

 

Om anmelderen