MITE

Interview med MITE 

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 4 minutter.

Interview med MITE

Vi har sendt det beskidte danske under-undergrundsband MITE nogle spørgsmål og dem har de været så søde at svare på.

Læs med her hvad Sebastian fra MITE havde at sige:

Hvad er MITE’s historie?

Ebbe og jeg lærte hinanden at kende gennem WWRD (When Water Runs Deep, red.) og har dermed ved flere lejligheder snakket om at skrive noget sammen. Dette fik så ben at gå på, da Ebbe flyttede ind i WWRD`s øvelokale.
Herfra begyndte vi så at skrive musik sammen, om det var til det ene eller det andet var ligegyldigt – men lige pludselig sad vi med nummeret The Martyr, som vi brugte en hel dag og en halv nat på at færdiggøre, grundet vi begge var oppe at køre over det nummer. Det var det der kickstartede projektet.
Dernæst besluttede vi os for at navngive projektet MITE og indfører reglerne med, at vi skulle skrive og færdiggøre et nummer hver gang vi mødtes. Og at det materiale vi skrev skulle kunne begå sig godt i et live-sammenhæng.
Projektet blev et frisk pust for os begge, da vi sad lidt fast i de projekter vi havde gang i på det givne tidspunkt. Med alt det i mente, var det en ekstrem sjov og impulsdrevet proces at skrive 77 days.

Vi har siden da eksperimenteret lidt og fundet frem til nogle mere lussing-indbydende elementer og hævet vores sangskrivning, hvilket jeg synes man tydeligt kan høre på den nye single Stranger.

Hvad har responsen været på jeres første EP 77 Days der udkom tidligere i år?

Vi har ikke fået så meget respons på det, men vi er også det mest under undergrundsband i Odense, da absolut ingen kender til os. Men de søde mennesker der har delt deres mening om 77 days, har haft rosende ord med i tasken, en af disse var Kasper fra jeres redaktion, så det har været mega dejligt og inspirerende.
En af mine ældste og kæreste kammerater fra Horsens ringede til mig og sagde, at det var det fedeste jeg nogensinde har været med til at lave, hvilket betyder ubeskriveligt meget for mig.
Vi blev også kontaktet af en gut fra Amerika, som var så vild med 77 days, at han gerne ville have tilsendt en fødselsdagssang sunget af undertegnet, hvis det var muligt – den blev indspillet kl.23 om aftenen og sendt. Det er første gang i mit liv, at jeg har fået sådan en forespørgsel grundet et band jeg har været en del af, så det gjorde jeg glædeligt…

Nu kommer der en single, kommer der et album?

Vi har ikke fået snakket ud om hvad dette skal føre til, men jeg så personligt gerne, at vi skrev et helt album da vi sidder på noget ekstremt stærkt materiale, synes jeg. Men det vi har snakket om, er, at vi gerne vil udgiv et par singler, dog har vi en røvfuld arbejde foran os – for vi skal også i gang med at tag hul på det visuelle omkring projektet.

Er der planer om at gøre MITE til et optrædende band, eller er det kun et studieprojekt?

Ja! Det er hele formålet med bandet.
Dog som verdenen ser ud lige nu, må vi kontrollere det vi kan kontrollere og det er det kreative udtryk, om det er visuelt eller musikalsk. Vi er et meget nyt projekt, så covid 19 falder på et meget passende tidspunkt for os, for nu har vi tiden til at skabe og gennemtænke de visuelle ideer vi nu har osv.

Hvad er jeres største inspirationskilder?

Alt hvad der er albue indbydende, om det er musik eller livet generelt.
Rent lyrisk tager jeg udgangspunkt i mit eget liv. Jeg har aldrig lagt så meget af mit liv og personlige oplevelser ned på papir før.
Men for at være mere konkret i forhold til de musikalske inspirationer, så lænder vi os op af artister som Varials, Knocked loose, Alpha wolf, Fit for an autopsy og Counterparts.

Hvordan har coronasituationen påvirket MITE, hvis overhovedet?

Det har ikke påvirket os særlig meget – vi ville dog gerne have været live-aktuelle nu her, men sådan er det.

Hvordan ser fremtiden ud for MITE?

Den ser ekstremt lovende og åben ud. Vi skal have, som nævnt tidligere, udarbejdet et visuelt koncept og så skal vi have skrevet en ordentlig røvfuld musik, som både byder på albue, karatespark og kærlige lussinger…

Hvor kan man finde jer henne?

Man kan finde os på Facebook, hvis man vil have en sludder med en sladder, men hvis man gerne vil have fortænderne sparket ind – så kan man ramme en eller flere af alle de streaming-platforme der er derude.

Hvad er den bedste hardcoreplade nogensinde?

Counterparts – tragedy will find us
Jeg ved ikke om alle vil anse denne for værende en udelukkende hardcore skive, men det er den der sat de største bremsespor i mig. Denne skive har det hele – det smukke, det tunge, det hurtige, det grimme og det øretæveindbydende…
Afslutningsnummeret Solace er forresten et mesterværk i sin egen ret.

Nogle afsluttende ord?

Hold øje med de beskidte drenge i MITE – vi kommer snart og kaster med albuer og lussinger.
Og tusind til alle jer der har givet vores lille projekt et lyt, det sætter vi MEGET stor pris på!!
Og ikke mindst en kæmpe tak til jer i Radon Metal Magazine for at giv os taletid – vi er trods alt et band der begår sig under undergrunden…

Følg MITE på Facebook her

Sebastian - MITE
Sebastian, forsanger MITE.
Fotograf: Kasper Fladmose

Om anmelderen