Henret - Abandon Hope cover

Henret – Abandon Hope EP

Du kan læse dette indlæg på < 1 minut.

Release 24.02.23

Nyt dansk core-håb

Københavnske Henret debuterer med den ekstremt velproducerede EP, “Abandon Hope”, der med sine 16 minutters spilletid leverer et nådesløst sonisk nyrehug. Henret spiller en blanding af metallisk hardcore og deathcore med en ultramoderne lyd. Bandet er tungt, tight og hårdtslående med masser af breakdowns, tonstunge riffs, dissonans og hvirvlende dobbeltpedaler. Der chugges tungt med Will Putney-inspireret motorsavslyd a la END, Knocked Loose, m.fl., dvs. en Way Huge Swollen Pickle fuzz (indstillet til at lyde ekstra grimt) ind i en Peavey 5150. Der er fuld smæk på trommerne og bassen knurrer ondt nederst i lydbilledet. Vokalen sidder front and center og er maximalt pissed off.

Igennem de seks numre på EP’en, der åbner med den fænomenale “Choking Black”, henretter (pun intended) bandet alle gidsler. Det er nådesløs smadder, der får pulsen op og blodet til at koge. Bandets lyd er knivskarp og deres udtryk er mesterligt veldefineret – der er intet enkeltstående element, der stikker udenfor. Du er allerede bekendt med bandets lyd, inden du når til andet nummer på EP’en, den lige så tunge og tight groovende “Drown”. 

Hvis du er velbevandret i moderne metal (hardcore, metalcore, deathcore, djent, thall, etc.), vil du kunne høre massevis af andre bands i bandets sangskrivning såsom Kublai Khan TX, Varials, Knocked Loose, Dagger Threat, Fit For An Autopsy, Meshuggah, m.fl. Intet føles lånt eller stjålet, men kan fornemme hvad bandet kollektivt er inspireret af og de har brutalt moslet det hele sammen til den lydmæssige ækvivalent af at blive ramt i hovedet i høj fart af en 8-liters frysepose fyldt med rustne søm og skruer. 

Henret – Abandon Hope

Konklusion

Fuck. Mig. Henret er fedt! Jeg kan næsten ikke sige det kortere. Sangskrivningen er fucking pissed off. Der er garanti for en cervikal diskusprolaps ved mere end én gennemlytning uden pause. Det kilder alle de rigtige steder og jeg er mega fucking fan! Kom til Odense og fuck vores lort op!!!
Så vidt mine journalistiske evner (ikke en beskyttet titel) har kunne udlede, så er EP’en produceret, mixet og mastered af Chris Kreutzfeldt (CABAL, Scarred By Beauty, Ghost Iris, m.fl.), og det er han virkelig sluppet godt fra. Sjældent har en EP fra et nyt band ramt så hårdt, som denne her. Samlet set får “Abandon Hope” nedenstående karakter, fordi der skal være plads til at imponere på den første fuldlængde! Hvis du er til dansk core, så er Henret et band du skal holde øje med!

4,5/5

4.5

Om anmelderen