Epofish

Hegn i Huset Black Tritonus, Totem, Owl King og Epofish

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 6 minutter.

I kølvandet på den aflyste Pure Festival var Studenterhus Odense hurtige til at få stablet et arrangement på benene, hvor tre af de fire annoncerede bands (Epo Fish, Owl King, Totem og Black Tritonus) skulle have spillet på Kansas City Odense.

Der skal gives stor ros til Studenterhus Odense for at arrangere en sådan koncert med kun en uges varsel!

Det skal nævnes at jeg, Peter, selv spiller i en af de bands som var på plakaten (Owl King), og jeg vil derfor, naturligvis, ikke anmelde den koncert. Til dette har vi fået en gæsteanmelder ind, tak for det.

Epofish

Epofish
Fotograf Kasper Fladmose – https://kasperfladmose.com

Første band på denne MEGET varme aften var Epofish. Et band, jeg ikke selv har stiftet bekendtskab med før.

De har på aftenen det utaknemmelige job, det kan være, at starte ballet, og man kan godt mærke, de lige skal spilles varme, men jo mere de kommer ind i settet, jo mere kommer energien frem i dem og jo mere føler de sig tilpasse på scenen.

Epofish’ spillestil kan nok bedst klassificeres som nu-metal. En genre, jeg altid har haft det ret ambivalent med. Jeg har altid elsket metal, og jeg har altid elsket hiphop, men da man blandede det sammen, var det, som om man lagde to og to sammen og fik minus. Med enkelte undtagelser er det en genre, jeg er gået ret bredt udenom gennem årene, så jeg må indrømme jeg nok var lidt skeptisk, da jeg gik ind til koncerten.

Fedt nu-metal

Men Epofish VIL være fede, og det er de faktisk også. Forsanger/rapper Alexander har en overvejende fed tilstedeværelse på scenen. Han er den type forsanger, der naturligt tiltrækker ens opmærksomhed på scenen og han gør, hvad han kan for at få gået på hver planke på den lille scene. Vokalmæssigt minder hans stil mig om Ice-T’s leveringer i bandet Body Count, et band som jeg også sammenligner musikken med fra tid til anden. Det er bestemt ikke en dårlig ting, da jeg er svært glad for Body Count og Ice-T

Fede skrig og plads til forbedringer

Trommeslager Kenneth bidrager flere gange med skrig (Kenneth er nok mest kendt som den voldsomt energiske frontmand for bandet Dead Witch), som giver musikken et ekstra pift, der især glæder mig.

Der er plads til forbedringer i deres performance, de andre medlemmer kan godt gå hen og blive ret stillestående og det er lidt ærgerligt, når musikken er så energisk, som den er. Musikken er ikke super teknisk, men det groover rigtig fedt. Dog bliver Epofish lidt for trygge i deres groove, og det ville være rigtig fedt at opleve dem tage nogle flere chancer rent musisk set.

7.5/10

Følg Epofish på facebook her: https://www.facebook.com/Epofish/

Owl King

Owl King
Fotograf Kasper Fladmose – https://kasperfladmose.com

Når tre dygtige musikere, der har spillet sammen i flere år, kaster sig over et nyt projekt, så bør forventningerne til deres live optræden være høje – det var de i den grad for denne skribent fredag d. 14/6, hvor Studenterhus Odense med lynets hast havde stablet ”Hegn i huset” på benene – skud ud til dem, et fremragende arrangement!

Hulemændene sejrede

Owl King
Fotograf Kasper Fladmose – https://kasperfladmose.com

De tre musikere, og selvproklamerede hulemænd, Mathias Wahl, Jens Moseholm og Peter Sandvig, der alle var en del af hedengangne Annominus, deraf de store forventninger til liveshowet, skuffede da heller ikke. Med en bas der dunkede i brystet, (sådan bør alle stræbe efter at spille bas live!) og en energi der rakte langt ud på Amfipladsen, og ind i klædefabrikken, var man som publikum ikke i tvivl om, at den Odenseanske Ugle Konge var blevet fundet, og kronet blev de under showet.

Den insisterende scream/growl vokal tilsat de tunge rytmer og energifyldte riffs, gav publikum og undertegnede lyst til mere – og her kommer vi til min eneste anke ved koncerten; den var for kort! Lige da der var bygget en fælles energi op iblandt band og publikum var det hele slut.

Så vi må vente på fortsættelsen..

8/10

Af Anders Sandvig

Følg Owl King på facebook her: https://www.facebook.com/owlkingband/

Totem

Totem
Fotograf Kasper Fladmose – https://kasperfladmose.com

Klokken 23 går Totem på og der er fra starten af lagt god stener på bålet. Vi har anmeldt deres seneste live-demo på Radon, så det er ingen hemmelighed, at vi er glade for deres musik.

Og kort fortalt så skuffer de bestemt ikke på denne aften. De er stilsikre, sammenspillede, helt vildt tight og man kan se, de elsker at spille deres musik for folk. Det er noget af det fedeste ved en livekoncert, når man kan se kunstnerne rent faktisk nyder at være der, hvor de er, og ikke bare venter på at komme til at drikke øl bagefter.

Vi sejler alle sammen væk

Fotograf Kasper Fladmose – https://kasperfladmose.com

I en decibel-induceret trance sejler vi alle sammen væk. Den næsten 10 minutter lange “Let My People Sail Away” går rent hjem hos mig. Det er simpelthen bare en vanvittig godt skrevet sang. Den er dynamisk, indbyder til tung headbanging og store drømmende armbevægelser.

Trommeslager Andi styrer skibet med hård hånd på rette kurs gennem nummeret (og hele koncerten for den sags skyld) og sørger sammen med bassist Kenneth for, at guitarist Iain og forsanger Daniel altid har et fantastisk lærred at male på.

Og det er netop den her trance, jeg kommer tilbage til hele tiden. Er det de store mængder øl, jeg har fået hældt ned i løbet af aftenen, eller er det bare fordi numrene ender med at flyde ind i hinanden på en organisk og levende måde? Jeg bliver i hvert fald hele tiden båret væk af drømme og glemmer, at jeg står i Odense og har det fucking varmt.

Totem bør spille live meget mere og hvis bookerne rundt om på de danske spillesteder åbnede deres øjne lidt mere, ville de se Totem stå skinnende klart for deres øjne.

10/10

Følg Totem på facebook her: https://www.facebook.com/TOTEModense/

Black Tritonus

Fotograf Kasper Fladmose – https://kasperfladmose.com

Aftenens sidste band var de unge Black Tritonus. Og de går på for fuld smadder. Måske lidt for fuld smadder for det virker, som om det sejler liiige lovlig meget i det første stykke tid.

Men de kompenserer så rigeligt med energi og spilleglæde. Hold kæft, de er glade for at stå på en scene, og det skinner tydeligt igennem.

Der er tyndet ud i publikum på dette tidspunkt, varmen har gjort sit for at jage folk udenfor og jeg bliver selv nødt til på et tidspunkt at træde udendørs, da jeg simpelthen er ved at være godt kogt. Det er faren ved at spille så sent på aftenen, folk er næsten blevet FOR fulde og bliver mere interesserede i at stå og hænge ud end at høre koncerten. Man kan sige, at man går fra at headline til at deadline.

Spiller for halv-døde øre

Dertil skal der lægges at bandet tilsyneladende har fået skruet volumen hele 10% op, som gør at ens ører bliver det mere mishandlede. Det jager i hvert fald mig væk fra den forreste del af salen i dele af koncerten.

Men de er fede på en scene, selvom der ikke er den store bevægelse fra medlemmerne udover forsangeren, som gør sit for at headbange sit hoved af kroppen. Han får da også smidt sin t-shirt, så han står i bar overkrop for at kunne udholde varmen.

Gæstevokal uden pondus

Fotograf Kasper Fladmose – https://kasperfladmose.com

De får hen imod slutningen af koncerten en gæstevokalist op på scenen, som gør sit til at growle sig igennem nummeret. Hvis jeg skal være ærlig, føler jeg ikke, at det rigtigt tilføjer så meget til showet, men mest af alt kommer til at virke som noget der skete, uden man tog større notits af det.

Men de får bestemt fanget mig, og jeg kaster mig da også ind i moshpittet til sidst i settet og får skubbet lidt rundt med andre danseglade mennesker.

Det bliver fedt at se, hvad Black Tritonus kommer frem med – de er i øjeblikket i gang med at indspille en plade, som vi glæder os til at høre. Hold bestemt øje med dem i fremtiden.

7/10

Følg Black Tritonus på facebook her: https://www.facebook.com/BlackTritonus/

Slutteligt skal der lyde en tak til Studenterhus Odense for at lade os komme og anmelde aftenen, og at sørge for at den overhovedet var en mulighed. Tak til personalet for at behandle alle gæster rigtig godt, og for at blive ved med at lange kolde øl over disken.

 – Peter Sandvig

Se galleriet her:

Om anmelderen