Totem – 050119

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

Demoer er fucking fede

Hvad er noget af det fedeste ved undergrundsscenen? Øl, koncerter, fællesskab, god stemning og DEMOER!

Der findes slet ikke nok demoer ude i verden, og eftersom demoer ofte kan være lige så vigtige, gode og fucking fede som “rigtige” udgivelser, vil Radon Metal Magazine også fokusere på disse. Demoer har som oftest et mere råt udtryk rent lydmæssigt og vil derfor tit afspejle sangene i en mere ærlig form.

Vores første demo anmeldelse er af ingen ringere end Odenseanske Totem.

Totem spiller en lækker, beskidt og møghamrende tung gang stonerrock. Komplet med gigantisk guitarlyd, kolossale trommer, tuuuung bas og referencer til den grønne inspirationsurt i mere eller mindre skjulte former.

Demoen bærer tydeligt præg af at være en liveindspilning, så den er nok ikke for alle, men det lader Totem til at være pænt ligeglade med. Hvilket bare er pissefedt. Der er både lidt snak mellem numrene og bare fed hyggestemning. Du føler dig næsten inviteret ind i deres øvelokale, hvor de endda har købt en kold øl til dig.

Let my people sail away

Det starter lige på og hårdt med “Let my people sail away”. Et tungt dronende riff med en vokal, der nærmest svæver oven på musikken. Cirka fire minutter inde i sangen bliver det rigtig tungt. En nedgang, der gør det langsommere, langsommere og til sidst langsommere endnu, får lagt op til en passage, hvor man simpelthen bliver nødt til at headbange med hele kroppen for at være ordentligt med.

Jeg er en sucker for Totems guitarlyd. Den er simpelthen så fyldig, at den må være det musikalske svar på fedme. Jeg har selv haft fornøjelsen af at opleve Totem live et par gange efterhånden og det er noget af det fedeste at stå foran Iain og blive blæst bagover at de store mængder volumen.

Men Totem er dog mere end summen af alle enkeltdelene. Bassen lægger, sammen med trommerne, et seriøst solidt grundlag, hvorpå guitaren flittigt sammen med vokalen drømmende skaber både billeder, melodier og alt derimellem.

10 minutter lange numre

Alt i alt er det omkring 20 minutters tunghed, der bare er rart. Jeg elsker, at vi i en musikverden, hvor alt skal handle om radiovenlig længde af sange, har nogen, som bare skider på det og laver sange, der varer 10 minutter. Og jeg elsker endnu mere, at de sange så rent faktisk også er pissefede.

Musikken vil ikke være alles kop te, det kommer sjældent op i et tempo, man bliver forpustet af, så hvis du elsker blastbeats i 220 bpm, er det ikke det her, der gør dig vild i varmen.

Jeg håber vitterligt, at Totem en dag i den nærmeste fremtid udgiver en plade i fuld længde, for det fortjener deres musik. Det har potentialet til at komme længere og bredere ud.

Totem burde spille endnu mere live og burde udgive endnu mere musik, for det er lige præcis det, som verden har brug for – den ved det bare ikke endnu.

Sangene på demoen er:

  1. Let my people sail away
  2. Leather
  3. Set the sun

 

8/10

 

– Peter Sandvig

Om anmelderen