Cabal

De Aflyste Navne: The Entrepreneurs, Bersærk og Cabal

Du kan læse dette indlæg på 4 minutter.

Royal Beer & Tak Rock præsenterer “De Aflyste Navne”

The Entrepreneurs, Bersærk og Cabal @ Posten, d. 13.08.21.

 

Royal Beer og Tak Rock gav gratis koncert med The Entrepreneurs, Bersærk og Cabal på Posten som del af deres “De Aflyste Navne”-koncertrække.

 

Det var den første stå-op-koncert siden COVID-19 ramte verden, og alt det vi kendte blev annulleret. Første koncert hvor stort set alle restriktioner var ophævet.

Og HOLD NU KÆFT hvor var det fedt at stå op og høre metal og drikke fadøl igen. Ligesom i de gode gamle dage!

Allestedsnærværende, i hvert fald når det kommer til rock, metal og livemusik, Anders Bøtter var vært for aftenen, og gav den som interviewer med hvert band i et kvarters tid før bandet gik på. Et lidt spøjst men velment indslag, som gav mulighed for artisterne at sætte ord på dét at være uden liveoptrædener eller stående publikum i henved 2 år. Anders Bøtter er jo en mand, der bløder livemusik, så vi elsker jo helt automatisk at se og høre på ham.

 

10/10 til Anders.

 

The Entrepreneurs

The Entrepreneurs spiller noise & romance, en genre som de selv har taget på sig. Og det var en oprigtigt unik oplevelse, som jeg er glad for, at jeg tog tidligt på Posten for at opleve. Med en energisk trommeslager, en bassist med fast hånd på effekterne, og en forsanger med stærk vokal og glimrende guitararbejde, hev The Entrepreneurs det tidligt fremmødte publikum tæt på, trods fremmødet ikke var imponerende og genren bestemt ikke var oplagt i selskab med Bersærk og Cabal. The Entrepreneurs er helt sikkert et lyt værd live, og jeg skal også have hørt deres seneste album.

 

7/10

Find The Entrepreneurs på Facebook her

 

Bersærk

Bersærk leverede en magtdemonstration uden lige. I originalbesætningen uden den tilføjede synth/guitar fra albumtouren pre 2. lockdown, leverede Bersærk en rå og kraftfuld præsentation af nye og gamle numre, som gik rent ind hos publikum. Bersærk har et solidt fodfæste i Odins by, og publikumstallet var på sit højeste, da Bersærk tæskede Postens store scene i smadder.

Bersærk

Bersærk er bare showmanship på højt plan. Frontmand Casper Popp giver den på fænomenal vis som indpisker på scenen. Lige dele opildnende, lige dele messende. Han har publikum i sin hule hånd, stærkt bakket op at et superbt velspillende band, flankeret af guitarist og bassist, der også leverer en intens tilstedeværelse på scenen. Og manden på trommerne bagerst på scenen misser ikke ét slag eller taber pusten. Bandet er som en legion af einherjer, der marcherer taktfast i kamp på Idasletten.

Jeg kan ikke give dig, kære læser, en setliste, for fadøllene havde gjort deres virkning, så det hele flød lidt sammen i ekstase. Jeg var dog ikke mere åndsfraværende end at jeg gladeligt kvitterer for stående Bersærk-koncert komplet med moshpit med karakteren:

 

9/10

Find Bersærk på Facebook her

 

Cabal

Cabal skulle afslutte aftenens koncert, og det må jeg ærlig talt sige, var et fejlskud. Omend de nok er det mest brutale band i aftenens line-up, så har de altså bare ikke fodfæstet i Odense til at konkurrere med Bersærk, når det kommer til publikum. Området foran Postens store scene føltes underligt tomt, da Cabal gik på, og bandet måtte også gøre en gevaldig indsats for at hive publikum tættere på, hvilket kun lykkedes delvist.

Cabal

Var jeg stiv, da jeg så Cabal sidst? Jeg var overbevist om, at de havde tre guitarister, da jeg så dem sidst. Måske jeg var stiv. Uanset hvad, så var lyden markant bedre i aften, end da jeg så dem før 2. lockdown, selvom det stadig er svært at skelne to guitarer og bas fra hinanden i Cabals lydbillede. Det er synd, at Cabal klamrer sig til bass drops som en benamputeret klamrer sig til sin krykke, for når jeg har hørt det samme bass drop for 4. gang i en sang, så har det altså for længst overskredet sin velkomst. Bevares, det er rart at vide, at man har udskudt en potentiel nyre-/galdesten med flere år efter en Cabal-koncert, men mindre kan også gøre.

Cabal forsøgte energisk at sætte gang i publikum, men det var tydeligt, at halvdelen af aftenens publikum havde gjort deres exit, trods formaninger fra Anders Bøtter om at blive til alle tre bands’ koncerter, når nu det var sådan en speciel begivenhed – første stå-op-koncert post COVID-19 og alt det der. Lidt synd. Cabal gjorde hvad de kunne med et lidt for homogent udtryk, en let mudret lyd og et overforbrug af bass drops, og for det får de karakteren:

 

6/10

Find Cabal på Facebook her

 

Vi prøver forhåbentlig mere af det der stå-op-koncert, når Ghost Iris indtager Posten d. 20.08 og når Baest lægger Odense i ruiner d. 02.09.

 

Stemningsbilleder fra telefonen kan ses her. Radons normale fotograf var ikke til stede på aftenen.

Om anmelderen