Clients - cover

Clients – A callous heart rejects

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

Blackened metal fra Clients

Københavnske Clients beskriver sig selv som “blackened metal”, hvilket jo godt kan gå hen og blive et interessant bekendtskab. Personligt er jeg ikke så meget til den her massive kategoriseringsmani der efterhånden er i alle former for metal.

Pladen A Callous Heart Rejects starter ud med den enormt aggressive Moth King, et nummer der gør sin pligt, nemlig at åbne pladen og få lagt stilen for hvad det er for noget musik vi kan forvente. Det er ikke et nummer der gør vildt meget for mig. Heldigvis bliver jeg med det samme MEGET mere interesseret når nummer to, A Thousand Punctured Veins, kommer på. Her viser Clients et langt større flair for melodier, der kombineret med den aggressive vokal, faktisk giver et megafedt sammenspil. Det er enormt interessant at høre på, og fører lytteren mange forskellige steder hen. Det er et nummer bliver helt sikkert et live-hit, hvis de fremfører den med samme intensitet.

Atmosfærisk og fucking godt

Pladens tredje nummer, The Drop & the Current, viser Clients fra en endnu mere atmosfærisk side. Her kommer der et fucking godt kor-stykke, som overrasker lytteren med bare at være åndssvagt godt. Er jeg ved at blive fan af Clients? Det kunne godt tyde på det.

Undervejs på pladen rammer de fuldstændig plet i forhold til hvad jeg personligt synes er mega fedt. Et nummer som Mouth of Exile der er død og ødelæggelse på under to minutter og The Drop & the Current der bliver helt fænomenal med klaverer og en kvindelig sanger der bræger derudaf. Nogle vil måske finde det lidt for fesent, men jeg synes det er pissefedt at det går lidt ud over hvad man “forventer” af hvad man vil kalde for ekstremmetal.

Clean vokal og poppet omkvæd

Andre gange bliver der skudt lidt ved siden af, som med et nummeret Orchestrator der går hen og fører idéen med clean vokaler videre på et omkvæd der ærlig talt er enormt poppet. Det er super catchy, men fanger desværre ikke mig. Det vil unægteligt fange nogle flere mennesker og gøre dem mere tilgængelige for andre.

Når Clients er gode, synes jeg virkelig de rammer en masse og er helt latterligt fede, men desværre virker det som om de vil for meget på én gang og det kommer til at gå ud over albummet. Det gør at nogle af numrene ikke rigtig sætter sig fast, og det er ærgerligt for Clients har tydeligvis meget fedt at byde på. 

Pladen lukker som den åbnede; pisse fedt

Pladens afslutter, Coma Throne, er et fantastisk eksempel på hvor fede Clients er. Det har masser af smadder, og det bliver krydret med et storladent stykke hvor musikken virkelig får lov at ånde og leve indtil det bringer lytteren tilbage til en voldsom og katarsisk afslutning.

Gør jer selv en tjeneste og lyt til Clients nye plade A Callous Heart Rejects. Den udkommer den 13. marts 2020.

7/10

-Peter Sandvig

Følg Clients på Spotify

Om anmelderen