chugger OF man and machine cover

Chugger – Of Man and Machine

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

Chugger er svensk groovedød med masser af inspirationskilder

De svenske groovemetallere i CHUGGER har udgivet deres nye album “Of man and machine” og det har vi fået tilsendt fra Wormhole Death.

Chugger hævder at være en blanding af den “klassiske” svenske metallyd og den amerikanske “southern groove”, hvor Lamb of God inspirationerne da også skinner rimelig tydeligt igennem i deres riffs. Ikke at det er en dårlig ting, jeg kan rigtig godt lide Lamb of God, men man skal også passe på med ikke at blive et coverband. Anyway, åbningsnummeret Turning Point har fuld smæk på, og får lagt en god bund for en spændende plade.

Chugger chugger tunge chugs

Pigs to Slaughter får vakt min interesse noget mere. Efter en stille intro, kommer der godt gang i Chuggers chugs (tøhø) og man sidder hurtigt og rocker med i takt med trommerne.

Og det er generelt formlen for pladen. Der er god smæk på chug-riffsne i versene, krydret med nogle melodiske omkvæd. Og ud fra den formel skriver de nogle rigtig fede sange som man uden tvivl, og med god samvittighed, kan skrue højt op for derhjemme.

Der hvor jeg virkelig synes at Chugger er fede, er når de bliver lidt mere mid-tempo og virkelig står og groover derudaf. Et nummer som Beg, Burn, Fear er så tæskefedt, fordi man bare står og headbanger som en epileptisk Rasmus Spætte, til groovet der virkelig giver en følelse af “fuck det er sejt det her” når man hører det. Og så er det jo pissefedt at de har Esben (i folkemunde bedre kendt som Esse) fra Swindler, ex-HateSphere, Numbnuts (hvornår spiller Numbnuts igen?,red.) etc. med. Han har alle dage haft en pissefed vokal, og klæder enhver metalplade godt.

chugger - bandphoto

Sej plade uden store overraskelser

Chugger leverer i Of Mand and Machine en rigtig godt sammentømret plade, der vil gøre de fleste metalelskere glade. Der er skruet godt op for groovet og der er rigeligt med fede riffs at headbange til.

Der er dog ikke de store overraskelser på albummet, og jeg kommer aldrig rigtig til at sidde med følelsen af “Fuuuuuuuuuuck det er fedt” på de respektive numre. Men det skal ikke afholde mig fra at give pladen en god karakter, for det er en fed plade og den fortjener bestemt en masse gennemlytninger!

7.5 /10

-Peter Sandvig

Lyt til Chugger – Of Man and Machine på Spotify her:

Om anmelderen