Anoxia - To the Lions cover

Anoxia – To the Lions

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

Anoxia – To the Lions

Danske Anoxia udgav i 2019 albummet To the Lions, som så udkom på vinyl under hele coronakrisen, hvilket har gjort at pladen nok ikke har fået særlig meget opmærksomhed.

Anoxia har været så fantastiske at sende os pladen til anmeldelse på vinyl – det er fandme fedt! Så tak for det!

Anoxia har fuld skrald på med flot vokal

Anywho, pladen starter med masser af smæk på med Origin of Pain. Jeg studser med det samme lidt over guitarlyden, den er tydeligvis velvalgt men falder ikke lige i min smag. Heldigvis bliver der gjort lidt op for det når der kommer mere smæk på guitarerne.

Det hurtige og aggressive bliver brudt af den hamrende flotte vokal, der cremer i vores ører fra starten af. Man får fandme helt lyst til at skråle med, mens man har fadøl i begge hænder.

Der er fuld fart på den oldschool stemning, og det er på sin vis fedt. Jeg kan godt blive træt af bands der prøver at skille sig ud fra mængden ved at spille “transprogressivt dødsmetal inspireret grindveganer”. Anoxia spiller heavy metal – og sådan er det bare!

Det er komplet med heltesoloer og guitarharmonier galore, så meget at man næsten kan mærke vinden blæse i håret (heftigt sydlig emigrerende hårgrænse til trods).

Anoxia band photo

Det der skiller sig mest ud på pladen er vokalen, den skærer igennem og er utroligt mangefacetteret. Det er en fornøjelse at høre en sanger, der har styr på sit shit, og som ikke er bange for at give den gas. Jeg håber bare at han giver den lige så meget gas på scenen, for så kan det kun gå hen og blive en fest!

Der er også heftig riffage på pladen, soloerne sidder i skabet og der er faktisk ikke så meget andet at sige, end at det lyder fedt. Især soloen på The Devils Share synes jeg holder. Det er et nummer med masser af riffs, harmonier og så lige en solo til at toppe det af, med tapping og hele molevitten endda. 

Drik noget heavy og lyt til øl

Alt i alt, er det en fed plade. Jeg er aldrig helt oppe at ringe, men jeg er trods alt heller ikke den helt store hankat efter klassisk heavy, men jeg er rigtig godt underholdt gennem hele pladen. Det er uden tvivl nogle vanvittigt kompetente musikere der står bag, og de har lagt et hårdt stykke arbejde i at få det hele til at spille max.

Kan du lide god heavy metal, med tunge nosser og som ikke skuffer? Så er Anoxia – To the Lions lige den plade du skal høre mens du drikker en sixpack!

7/10

-Peter Sandvig

Fælg Anoxia på Facebook her

Lyt til Anoxia – To the Lions på Spotify her:

Om anmelderen