9 Dead - 9 Dead cover

9 Dead – 9 Dead

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

Release: 4. november på Comatose Music.

For fans of: Ingested, Gutrectomy, Insect Inside, Stillbirth, Terrorpy.

Det amerikanske dødsmetalband 9 Dead måske ikke de mest kreative, sådan rent navngivningsmæssigt, men spille dødsmetal, det kan de fandme finde ud af.

Brutal US død for alle pengene

Genren er ikke kun dødsmetal. Den er, tilsynelande, US Death Metal. I hvert fald hvis man spørger deres label. Om det nu er en ting at navngive genrer efter bandets oprindelsesland, ved jeg ikke. Men jeg håber det ikke, for det er ærlig talt næsten lige så dumt som begrebet Female Fronted Metal. Metal er metal. Dødsmetal er dødsmetal. Brutalt dødsmetal er brutalt dødsmetal. Fuck oprindelsesland og køn på forsangeren. Vi er ikke i Finland og vi hedder ikke Dimmur til fornavn.

Nå. Ikke mere rant.

9 Dead har en produktionslyd der får mormortrussen på undertegnede til at kilde på alle de rigtige måder. Sagt på en anden måde; 9 Dead spiller fee døø.

9 Dead band

Kødhammer i ansigtet

Pladens første nummer, Abysmal Stupor, starter langsomt med en atmosfærisk lyd og sample fra en tilfældig skrækfilm. Nøjagtig som det efterhånden hører sig, når vi snakker brutal død.

Herefter har vi et par rundgange på trommerne og små chugs på guitaren, som rammer mellemkødet, som en kødhammer rammer ansigtet. Og så går det stærkt, kun afbrudt af frække bassoli fra bassist Chris Kusmanick. Det høje tempo fortsætter, næsten, pladen ud og det klæder i høj grad bandet.

Mindre skovtrold – Mere død

Pladens nummer 7, Andromeda, består af 2 minutter og 40 sekunders picking på en løst stemt guitar og et eller andet atmosfærisk syretripslyd i baggrunden. At kalde sig for “brutal US death metal” og så have en Finntroll-agtig sang, virker mere som om de manglede fyld på en ellers absurd sej plade.

Undskyld mig, men kender du Benighted?

Dengang far var en lille pige, hørte jeg rigtig meget Benighted. Det gør jeg egentlig stadigvæk og særligt Fritzl-nummeret er anbefalesværdigt. Mit gæt er at 9 Dead har hørt det samme, for hvis man stak en kniv gennem begge mine øjne og lavede en blindetest, er jeg ikke overbevist om at jeg ville kunne adskille de to. Det samme er egentlig gældende med Aborted og flere andre af de typiske brütz-bands. 9 Dead går bestemt ikke i min glemmebog lige foreløbig, men de opfinder i hvert fald heller ikke den sekskantede tallerken igen. Som elsker af den moderne dødsmetallyd, så savner jeg noget originalt i lyden.

9 Dead – 9 Dead

Konklusion

På en plade med kun 8 numre, og en varighed på en halv time, er der ikke så meget mere at sige.
Pladens nummer 7 Andromeda burde smides tilbage i sumpen og så skulle man overveje at lave en plade med bare to ekstra numre på. 8 (7) numre er simpelthen ikke nok.

Men når det nu er sagt, så er 7 ud af 8 numre på 9 Deads plade fucking seje.
Lyden er som den skal være og al teknisk sidder i skabet.
Jeg giver 9 Dead med 9 Dead følgende karakter: 3/5.

Skulle den hives op, skulle sang 7 skrottes og pladen skulle være længere end sølle 30 minutter. Særligt når den ikke skiller sig mere ud fra hvad der ellers er derude.

3

Om anmelderen