Swindler + Murderbird 21-09-2019

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 3 minutter.

Lørdag den 21. september var det blevet tid til, at Kansas City Odense fik besøg af Swindler, der turnerer rundt med deres nyeste plade “The Game Is Rigged” (læs vores anmeldelse af pladen her).

Opvarmningsbandsne var de svenske Murderbird og Danger of Men, men desværre meldte Danger of Men afbud, så der blev i stedet tid til lidt flere øl i baren, inden vi gik i gang med koncerten.

Murderbird

Murderbird gik på scenen til lyden af en lidt syret intro, den fungerede sådan set rigtig godt, men da introen var færdig, stod bandet lige 30-40 sekunder og slog lidt på deres instrumenter for at se, om de stadig virkede. Det er sgu ærgerligt, at man går igennem besværet med en intro, for så at stå og pille næse lidt. Det virker desværre en smule retningsløst.

De gode intentioner virker ikke rigtig

Men i gang kom de, og vi fik serveret en solid gang rock med masser af riffs og drive. Forsangeren gjorde, hvad han kunne for at komme ud over scenekanten, og lidt efter lidt kom der også gang i det knapt så talstærke publikum.

Forsangeren er klart den, der gjorde det meste af ud af sceneshowet, han fik bevæget sig rundt på scenen og opfordrede publikum til at klappe med og råbe højt.

Desværre var der bare ikke super meget gang i publikum. Der blev headbanget oppe foran, men ellers blev der nok mest hængt ud i baren. Det er ærgerligt, for Murderbird var faktisk rigtig fede. De leverede en masse fede riffs, og forsangerens vokal ramte en masse fede punkter. Men vi nåede aldrig helt op i skyerne, og det trækker ned. Jeg vil gerne give Murderbird mere, men det bliver ikke i aften. Jeg håber, de kommer tilbage og spiller for et større publikum, for jeg tror, deres musik vil gå rent hjem blandt mange publikummer i Odense.

6/10

Find Murderbird på Spotify her

Swindler

Så blev det tid til aftenens hovednavn, og man kunne godt fornemme, at det er dem folk er kommet for at høre. Folk trak markant nærmere den intime scene på Kansas, selvom “den odenseanske halvmåne” opstod – et hul foran scenen, hvor der ikke står nogen. Jeg kommer aldrig til at forstå, hvad det er folk er bange for oppe foran scenen, men i løbet af koncerten var der altså kun et par enkelte udbrydere, der vovede sig helt op foran og rockede ud. Det skal folk gøre noget mere, for koncerten bliver altså bare federe, når scenen er pakket oppe foran.

Men nok om publikum, for det handler om Swindler og de gjorde, fra starten af koncerten, en fantastisk figur. De udviste spilleglæde og nød tydeligvis at stå på en scene og spille rock.

Ond bas på den fede måde

Swindler er riffs, og hold nu kæft, hvor diskede de op med det ene fede riff efter det andet. Der var harmonier, der var truckerrock, der var riffs, der var mere ovre i metallen og det fungerede bare pissegodt. Bassist Ask Fogh gav, hvad han havde i sig, og fik lagt en ond bund i lydbilledet. Bassen havde bare en pissefed lyd, og Ask havde en fed persona på scenen.

Swindler har hits, og mange af dem. Det er bare sådan, at folk, desværre, ikke har forstået det endnu. Jeg håber, at Swindler kommer MEGET mere ud til den brede befolkning, for det fortjener de – både publikum og Swindler.

Den spilleglæde de formåede at fremvise er inspirerende, og det gjorde, at man som publikum blev investeret i bandet og koncerten. Der var ikke noget, der var pakket fint ind i fancy metaforer eller sværtforståelige tekster, det var lige på og råt. Og det er fandme lækkert. En af mine yndlingsnumre “Hush Money” fik sig også en tur, og det er simpelthen bare et megagodt sammenskruet nummer. Det er groovy, det er hårdt, der er masser af fede riffs og det blev leveret med selvtillid. Tak for det!

Swindler formåede at spille stedet op, og vi følte alle, at vi var en del af noget fedt. Swindler er kæmpestore, det er bare resten af befolkningen, der skal lære at følge med. Giv dem et ekstra lyt, tag ud og se dem live næste gang, de spiller i din by – du bliver ikke skuffet!

8.5/10

Find Swindler på Spotify her

Tak til Kansas City Odense for en hyggelig aften, og tak til Murderbird og Swindler for at være nice.

– Peter Sandvig.

 

Se galleriet her:

Om anmelderen