Mud Factory - The Sins of Our Fathers cover

Mud Factory – The Sins of Our Fathers

Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

Mud Factory – The Sins of Our Fathers

Ude nu – release 11.12.2020

 

Mud Factory er et serbisk groove/dødsmetal band. Bandets biografi er en smule let på info, men de har eksisteret siden 2012, vundet serbisk Wacken Metal Battle, spillet en masse support jobs for navne jeg ikke har hørt om (måske har du, kære læser? Planet of Zeus, Obscure Sphinx, Thy Disease, Kultur Shock), og etableret deres egen festival kaldet “Factory Fest”, der nu har kørt i 5 år.

Kendt lydteknik

Efter at have udgivet to EP’er er Mud Factory nu klar med deres debutalbum kaldet “The Sins of Our Fathers”. Albummet er indspillet i det legendariske Fredman Studio i Göteborg, der bl.a. er ophavsmænd bag “Fredman-teknikken”, der involverer to Shure SM57 mikrofoner; én peget lige på højtaleren og den anden i en 45º vinkel. Teknikken resulterer i en yderst velkendt guitarlyd indenfor metalgenren. Du har formentligt hørt den på albums fra artister som At The Gates, Dimmu Borgir, Arch Enemy, Soilwork, In Flames, Bring Me The Horizon og Opeth, der alle har indspillet i Fredman Studios. Der er altså potentiale til en oplevelse i vellyd.

Fra stoner til død

Bandet er oprindeligt startet ud som et stoner metal-band, men denne genre er godt og grundigt lagt på hylden til fordel for groove/dødsmetal. Når jeg tænker groove metal, tænker jeg primært på Lamb of God, og groovet er måske ikke helt så markant hos Mud Factory, så lad os bare kalde dem dødsmetal. Genrer er alligevel ligegyldige…

“The Sins of Our Fathers” består af 8 numre med en samlet spilletid på 30 minutter, og det er sgu 30 minutter i godt selskab. Der er aggressive riffs, masser af vred vokal med rigelig variation i udtrykket, og trommer der sidder tilstrækkeligt langt fremme i mixet til, at det hele lyder ekstra pissed off.

Hvis jeg skal fremhæve et par numre fra albummet, må det være åbningsnummeret “As I Watch The Fall”, der med blastbeats i verset, ølkor i broen og tungt groove i omkvædet sparker døren solidt ind hos lytteren, tredje nummer med titlen “Self-Proclaimed God” bare et bundsolidt nummer med solide riffs, og syvende nummer, “They All Deserve To Die”, der leder tankerne lidt hen på Gojira og deres leg med dynamik.

Mud Factory er én af de der overraskelser, hvor man lige må give det et lyt mere, fordi der var noget, der bed sig fast første gang. Der er grobund for solid metal i Serbien.

7,5/10

Find Mud Factory på Facebook her

Om anmelderen