Pissed - Fotograf Kasper Fladmose

Mekkaval 2024 – dag 1

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 10 minutter.

Første omgang af MetalMekkas todagens festival.

Jesper er optaget af noget kedeligt, mens Peter sælger Merch for Terrorpy.

Så jeg er både anmelder, fotograf, content creator og øldrikker.

Trefork

Trefork - Fotograf Kasper Fladmose

Trefork består af trommeslager, bassist, synth-fyr og guitarist/forsanger.

De leverede en god stille og rolig åbning på to dagens absurd varm Mekkaval, hvor jeg fik en enorm lyst til at lytte til Blue Oyster Cult og sætte lunger til en lidt for våd fredspibe, efter Treforks lidt for korte set var overstået.

Det eneste jeg egentlig kan påpege fra scenen, var at bassisten måtte gerne bevæge sig lidt mere på scenen.

Alt i alt var Trefork kæmpe kodyl sejt og høster en 4/5.

Thus

Thus - Fotograf Kasper Fladmose

Jeg er ikke meget til thrash, men de rammer alligevel en nerve og intensiteten vækker minder om de gode gamle dage med Slayer og og før Megadeth blev nederen.

De fleste publikummer var efterhånden trukket ind fra rygergården, men selvom de nu var kommet ind, var der nærmest ingen fra publikum der bed på bassistens opfordringer om pit og øvrig interaktion. Thus var seje. Publikum var ærlig talt lidt skuffende.

Thus: 3/5

Pissed

Pissed - Fotograf Kasper Fladmose

De lokale punkere i Pissed, eller [psd], er klart dagens fedeste indslag for mig. Og ikke kun fordi de hælder øl min vej, men fordi de faktisk har en uvurderlig god forbindelse med alle i salen.

Pissed er agressiv og slag-i-ansigtet punk som det skal være. Jeg har selv lyttet utrolig meget til Paragraf 119 og Narkodart i mine unge dage, og Pisseds optræden, gav mig igen lyst til at brænde Amalienborg ned og være rigtig Pånker.

Alle elsker Pissed og Pissed elsker alle.

Medmindre du er nazist. Så fuck dig.

6/5.

Carbon Tomb

Carbon Tomb - Fotograf Kasper Fladmose

Carbon Tomb spiller død som dengang At The Gates stadig var fede og så prøver de virkelig hårdt at lyde som Dying Fetus. Bandets forsanger har både en ipad på mikrofonstativet og en eller anden bizar savleklud hængene om halsen, som dog får det til at virke en anelse nederen.

På mange måder, klart det band jeg finder mindst fede. Faktisk endte jeg med at gå fra deres koncert halvvejs igennem, ligesom 80% af de øvrige gæster der var trukket ud i gården.

Næste gang skal Mekkaval nok bare booke Terrorpy til at spille begge dage.

Carbon Tomb: 2/5.

Crown the Beast

Crown the Beast - Fotograf Kasper Fladmose

Fra et lille undergrundsband, til et band de fleste med interesse for metal i Danmark kender, har Crown the Beast undervejs lært at være et ret velrutineret band. De er dog noget glade for deres røgkanoner. Men point for at give mig en øl.

Jeg gider ikke skrive en lang indledning om hvem Crown the Beast er. Det antager jeg at du allerede ved.

Crown the Beast, eller deres selvudnævnte sosuhjælper Sarah, kom rendende med en fadøl lige før deres show. Hvilket altid er værdsat og af og til giver en ekstra stjerne i anmeldelserne. Fordi hvem gider være objektiv?

Der er fuldstændig styr på interaktionen med publikum og hele bandet har efterhånden lært alle de der seje stage moves, som at kravle op på ego-podiet eller flippe fuckfingeren til kameraet for ekstra sejhed. Personligt synes jeg ikke deres debutplade var den fedeste i verden, men jeg er alligevel nød til at give points for at have fuldstændig styr på hvordan en koncert skal flækkes sammen. Selvom de måske brugte røgkanonerne cirka 300% for meget.

Crown the Beast, inkl. ekstra øl-stjerne: 4/5.

Galleri fra dag 1

Alle billederne er taget af Fotograf Kasper Fladmose for RadonMetal.dk.

Billederne må ikke viderebringes uden både skriftlig tilladelse og kreditering.

Om anmelderen