iHjel - Hævnens Flammer cover

iHjel – Hævnens Flammer

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

iHjel – Hævnens Flammer

Danske iHjel har udgivet deres anden EP Hævnens Flammer, og har bedt os om at anmelde den. Og da vi jo er et massemedie for folket, sidder jeg i skrivende stund og lytter til førnævnte EP.

De beskriver deres musik som Gasolin’ og Magtens Korridorer der går metal, og da jeg har drukket en milliard bajere til Legenden om Josha og Ming (bedste Gasolin’ nummer nogensinde, og jeg vil slås om det, hvis du er uenig) og da jeg har hørt den der Frokost på Kastellet giver det mig da et praj om, i hvilket verdenshjørne musikken gebærder sig i.

Dommedagsprofeti i midttempo

Vi starter ud med en midttempo dommedagsprofeti i Hævnens Flammer. Vokalen kræver lidt tilvænning, men jeg ender faktisk med at holde ret meget af den. Den gør sig rigtig godt på sjæleren Uden Dig, der velsagtens er det tætteste de kommer på en powerballade. Jeg kan allerede se for mig, hvordan stive mænd synger den her op i fjæset på deres kærester og koner til en iHjelkoncert.

Vokalen svæver meget over lydbilledet, godt svøbt ind i ekko, hvilket bliver lidt for meget for mig i længden. 

Hvordan det er Gasolin’ og Magtens Korridorer GOES METAL, ved jeg ikke helt. Jeg har svært ved at høre metallen i musikken, der er måske noget mere distortion på guitarerne, men det er vist det. Ikke at der er noget i vejen med det, overvejende lyder det faktisk fedt. Riffet i c-stykket til Ulven Kommer holder mega meget og er dødlækkert.

Letkøbte tømmermænd

EP’ens sidste nummer Tømmermænd fra Helvede, lyder jo som en sikker vinder, men det når aldrig op på de højder jeg kunne have håbet på. Nogle af rimene er ærlig talt lidt for letkøbte. 

EP’en er hurtigt overstået, 4 numre er hvad det bliver til og lidt over 20 minutters spilletid tror jeg det ender med. Det er bestemt ikke dårligt, men det får mig heller ikke op af stolen i særlig lang tid ad gangen. Vokalen gør det rigtig godt på EP’en, og forsangeren har tydeligvis styr på hvad det er han laver. 

Alt i alt er det en plade der relativt hurtigt er overstået, det er ikke rigtig for mig, men jeg tror den vil vække glæde hos mange andre rockglade mennesker ude i Danmark. For mig bliver det bare aldrig kæmpestort.

5.5/10

-Peter Sandvig

Find iHjel på Facebook her

Om anmelderen