GLEMSEL -cover

Glemsel – Unavngivet

Du kan læse dette indlæg på 2 minutter.

Glemsel – Unavngivet

Hvad gør man som anmelder, når man tilfældigt falder over et fedt album i en genre, man ikke er velbevandret i? Ja, jeg ved det sgu heller ikke, men her får du muligvis samtlige floskler om black metal.

Glemsel er en trio fra København, der er blevet signed på det tyske label, Vendetta, der bl.a. også udgiver Afsky, som afkrævede en vis opmærksomhed tidligere på året.

 “Unavngivet” er insisterende ondt og dystert. Vokalen er hæs og hvæsende, og der “synges” på dansk, hvilket kun kan intensivere oplevelsen for internationale lyttere – “The Scandinavian experience”?! Guitaren er knastør og der tremolopickes med umådelig stamina, som man vist nok overvejende skal i genren. Bassen understøtter guitaren, men får plads til at vise, at den også kan være melankolsk alene. Hvis black metal kunne stilles op som kostpyramiden, så bestod hele den nederste tredjedel af blastbeats og tremolopicking.

Glemsel leverer gode temposkift og knastør produktion

Albumåbneren “Dødsværk” er umiddelbart det hurtigste nummer på pladen, men overordnet varieres tempoet rigtig fint. Må man sige “fint” om black metal? Det ved jeg ikke, men umiddelbart er tempoet og de enkelte melodier/akkordprogressioner det, der primært adskiller numrene fra hinanden, da udtryk, intensitet og musikalske virkemidler holdes inden for et meget snævert spektrum. Men det fungerer sgu, og med kun 28 minutters samlet længde, så tror jeg, at det er sådan her det føles at stå nøgen i silende regn på en eng ved midnatstid, lige inden lynet slår ned.

Produktion er god. Knastør, men god. Må man rose produktionen i black metal? Igen, jeg ved det ikke. Jeg har egentlig altid opfattet black metal som værende noget, der skulle optages på en gammel 4-spors båndoptager i en norsk fjeldhytte i bidende frost, for at være trve kvlt, men lytteoplevelsen bliver altså forbedret betydeligt, når guitar, trommer, bas og vokal lyder lækkert. Måske står vi i en “New Wave of Scandinavian Black Metal”, hvor man ikke behøver bløde ud af ørerne for at være fan?!

“Unavngivet” er black metal, som man også kan lytte til, hvis man ikke får med corpse paint til daglig. Det kan hurtigt komme til at lyde som en fornærmelse, men lad mig understrege, at det er velment, ved at give albummet: 

Glemsel – Unavngivet er ude på Vendatta nu.

Køb den her: https://vendetta-records.bandcamp.com/album/unavngivet

Glemsel – Unavngivet: 8/10

-Jesper Bøggild-Christensen

Om anmelderen