DETHRXNER-cover

DETHRXNER – OVERTHRXWN

Posted by
Du kan læse dette indlæg på 3 minutter.

DETHRXNER – OVERTHRXWN

Københavner-hardcore-kvintetten DETHRNR genopstår som DETHRXNER. Mon det ekstra x, så gør noget for musikken eller hvordan?

Fra start af er der fuld smæk på chugs, hold nu kæft de brager igennem mine hovedtelefoner. Jeg fucking elsker det!

Energien og nosserne fejler intet, men det er bestemt ikke for sarte øren. Fordi DETHRXNER blander mange forskellige stilarter, og trve kvlt metalhoveder ville uden tvivl mene det her var det vildeste bras. 

DETHRXNER leverer trapbeats og en god røvfuld features

DETHRXNER trækker nemlig meget inspiration fra trap-scenen, så deres tonstunge beatdowns og growls bliver krydret med trap-beats og rap. Der er bestemt skruet op for effekterne, og det er sgu lidt syret at høre på. Min umiddelbare tanke er, om Danmark mon er klar på det her? 

Vi har jo rundt om i verden set eksempler på hvordan den her genre kan fungere, personligt er jeg ret glad for Hacktivist som også har den der trap-feeling i deres musik. Men Danmark kan jo godt lide at holde fast i de gode gamle metaltraditioner, så det vil helt sikkert provokere en del mennesker. Og det er faktisk noget som den her anmelder godt kan lide.

Trofaste lyttere af Radon Metal Podcast, vil have hørt at en af de steder jeg mener at metal kunne lære af hiphop er features. Jeg synes der er alt for lidt gæste-optrædender på mange forskellige bands plader – men ikke på DETHRXNERs udspil. Her er er der features på, stort set, samtlige numre. Og det er ikke bare Johnny Preben fra den lokale bæverding de har fået til at mumle et par ord, Cabal, Rot Away, Lifesick og Hexis er repræsenteret på pladen for at nævne nogle stykker. Det gør at de enkelte numre kommer til at skille sig lidt mere ud fra den samlede helhed, hvilket fungerer rigtig fedt for mig, for hvis jeg skal være ærlig er jeg ikke suuuuper hooked på vokalistens stemme. Den bliver sgu lidt trættende i længden, for mig at høre på. Den befinder sig ret meget det samme sted hele pladen, og det bliver lidt for ensformigt for mig.

Party up in here

Jeg tror at DETHRXNER bliver en fest live ude på de danske scener, når vi engang får lov til at gå til koncerter på den klassiske måde. For der bliver lagt op til moshpits, og generel rowdy stemning på alle pladens numre. Jeg kunne også nemt forestille mig, at det publikum de kommer til at “tabe” med denne udgivelse (læs: de klassiske metalhoveder der mener at metal peakede med Reign in Blood) kommer de til at vinde tifold i yngre mennesker der måske ikke har givet metal den helt store chance. Og jo flere mennesker der hører tung musik, jo bedre!

Skiven er pissegodt produceret, lydbilledet er helt fantastisk klart og der er lagt vægt på en fed bastung produktion. Alt er knivskarpt, og man kan høre det hele. DETHRXNR kan deres kram, det skal der ikke herske nogen tvivl om.

Dog synes jeg numrene bliver en tand for kedelige i længden, det er sgu begrænset hvor fede chug-chug-riffs i lidt over en halv time kan være. De små interludes der er, hjælper en del på det, men det er ikke helt nok for mig. Jeg synes pladen mangler et “anthem”, det der nummer, der bare skriger på at være et hit på scenen. Det tætteste vi kommer på er TOTAL DOMINANCE, hvor man godt kan forestille sig en ret fed sing-along blandt publikum.

Lad os moshe hinanden ihjel til DETHRXNER!

Jeg håber at komme til at se dem live, i en ramme hvor vi kan moshe hinanden ihjel, for der er jeg overbevist om at de kommer til at sparke mine kritikpunkter i løgene. Men indtil da, må jeg nøjes med pladen der udkommer på Prime Collective 30/10.

6.7/10

-Peter Sandvig

Følg DETHRXNER på Spotify her

Om anmelderen